Słowo od Redaktor Tematycznej - Stoch, Magdalena (Annales Universitatis Paedagogicae Cracoviensis | Studia de Cultura, 2023)
Niniejszy numer „Studia de Cultura” poświęcony jest współczesnym praktykom czytania, animacji i współtworzenia kultury czytelniczej. Wraz z autorami i autorkami poszczególnych artykułów przyglądamy się sposobom obcowania z tekstem literackim w różnych obiegach kultury. Popularny w strukturach akademickich ...