Słowo od Redaktor Naczelnej - Ogonowska, Agnieszka (Annales Universitatis Paedagogicae Cracoviensis | Studia de Cultura, 2018)
Numer italianistyczny poświęcony w całości refleksji nad różnymi rejestrami języka włoskiego.