Słowo od Redaktor Naczelnej - Ogonowska, Agnieszka (Annales Universitatis Paedagogicae Cracoviensis | Studia de Cultura, 2018)
Tom pt. Dyskursy widzialności pod red. Ilony Copik, Barbary Kity i Bogusława Skowronka zawiera inspirujące analizy dotyczące zagadnień przestrzeni i terytorium jako kontekst ludykiej egyzstencji.